KNIGI.bg
Търси
Ново

ОЧАКВАЙТЕ НОВ СТАРТ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ИНТЕРНЕТ КНИЖАРНИЦА!!!

 
KNIGI.bg Начало KNIGI.bg Каталог KNIGI.bg Разширено търсене KNIGI.bg За насKNIGI.bgУслугиKNIGI.bgКнижарнициKNIGI.bg Контакти
KNIGI.bg

Книги

Учебници и помагала

Разполагаме с неограничено количество учебници и учебни помагала на всички издателства
10 % отстъпка
Евтина доставка

Списания

Издателства

Автори

 
Булевард имоти
Facebook
MySpace
Twitter
KNIGI.bg

История и цивилизация за 10. клас (учебник за ЗП)

KNIGI.bg
История и цивилизация за 10. клас (учебник за ЗП)

ISBN: 978-954-426-342-3
Автор: Христина Мирчева, Галя Рангелова
Издателство: Анубис
Корици: Меки
Страници: 200
Формат:

КАК ДА РАБОТИМ С УЧЕБНИКА? Основните проблеми на историята на съвременната цивилизация и нейните изключителни постижения в материалната и духовната култура на милиони хора от първите до последните десетилетия на ХХ в. са представени в 44 основни теми.

Част от тях са означени по-различно (заглавията им са в зелено), тъй като са предназначени за надграждане на историческите знания (тема 7, 8, 14, 15).
Водещо начало в темите има разумната и подредена по определени морални критерии дейност на хората, т.е. тяхната менталност, разкриваща се в начина на живот, на труд, на поведение и на мислене. Предложените теми разкриват социалните, политическите и моралните процеси и явления, съпътстващи десетки поколения, които творят феномените на човешката съдба.
Всяка тема е разпределена на съставни части с подзаглавия, които правят текста четивен и достъпен. В текстовете на отделните теми са въведени различни шрифтове (наклонен, подчертан, засилено черен), които открояват по-важните факти, явления, идеи и събития, променили начина на живот и на мислене на милиони хора. Ново, по-високо равнище на знания се осигурява с предложените към всяка тема извори – документи, лични мнения на политици и държавници, научни концепции, таблици, схеми и друг илюстративен материал. Те въвеждат в разнообразните култури, в специфичните прийоми на мислене и действие, на художествено и материално творчество на ХХ в. Изворите провокират мисленето и интереса с нови факти и с допълнителните подробности, които могат да се обсъждат или оспорят.
Разнообразието на материалите по основните проблеми на съвременната история на човешкия род разкриват нови исторически реалности, оставили дълбоки следи в десетилетията на нашия бурен ХХ в. Всяко ново понятие се представя на специално цветно петно, за да бъде достъпно за читателя. Кратките въпроси ще насочат вниманието Ви към най-главното, към най-вълнуващото, което можете да подредите и да оцените. В някои от въпросите ще откриете нова информация!
На страниците на учебното помагало ще откриете рубриката "Как?", представена с желанието да улесни Вашите възприятия на съвременната история на човечеството. В нейните кратки изложения ще намерите основните принципи на историческото знание и изискванията за историческото мислене. Рубриката ще развие Вашите умения "да четете" и "да виждате" фактите "зад" написаното и да намерите отговорите сами.
Настоящият учебник по история за Х клас предлага надграждащата рубрика "Текстове за коментар и анализ", т.е. допълнително равнище на знания и умения. Всеки комплекс от текстове е свързан с определен, важен за историческия опит и за културата на поколенията и на нациите проблем, свързан с основния текст на урочните единици. Съставните въпроси на проблемите определят структурата на всяка отделна рубрика, под частите на която има насочващи или обобщаващи въпроси. Тази рубрика предлага разнообразие от факти и оценки, които дават повод за обобщаване на информация и за откриване на нови интереси, които могат да бъдат задоволени с помощта на учителя.
Истинско предизвикателство към любителите на споровете и шумните коментари, отново с надграждащо знанията предназначение, са рубриките "Дискусии". Те са посветени на спорни теми и въпроси, за които няма единодушно мнение в историческата литература. Дискусията е игра на мислите и на аргументите. Тя представя противоположни мнения по определен проблем, но позволява и нови мнения, без задължението да се постигне единомислие. Предизвикателна е и рубриката "Да направим есе на историческа тема", която ще привлече вниманието на емоционалните и пишещите личности, на желаещите да изразят на лист хартия своите вълнения, въпроси и представи!


Цена: 12,00 лв.  10,20 лв.
История и цивилизация за 10. клас (учебник за ЗП)

Поръчай

KNIGI.bg

Брой:
Поръчай Поръчай

« Назад


KNIGI.bg

Вашата поръчка

Вашата поръчка0,00 лв.

Потребители

Интернет книжарница knigi.bg

ВРЕМЕННО ПРЕУСТАНОВЯВА РАБОТА

поради реорганизация и оптимизация на дейността!

Очаквайте ни отново на 01.03.2012 г.

Ние предлагаме отстъпки при покупка

до 30 лв.   - 15%
до 60 лв.   - 20%
над 60 лв. - 25%

Бързи поръчки:

.....................

email: info@knigi.bg

Доставка по куриер:

За София - 3 лв независимо от броя книги и теглото

За страната:
3,70 лв за 1-2 книги и тегло до 0,500 кг
4,30 лв за над 2 книги и тегло над 0,500 кг

Работно време:

Понеделник - Петък
9.00 - 18.00

Учебниците и учебните помагала, поръчани през сайта се продават с 10% остъпка

Разполагаме с неограничено количество книги на всички издателства с големи отстъпки и евтина доставка

Най-продавани

Книги с големи

отстъпки 50

и над 50 %

 
KNIGI.bg
    Начало   Кариери  Условия  Плащане  Доставка  Мисия  Правна информация  Конфиденциалност  Отказ от отговорност  Защита на личните данни   Връзки      
Copyright © 2009 - 2010 Интернет книжарница knigi.bg, Всички права запазени     Уеб дизайн