KNIGI.bg
Търси
Ново

ОЧАКВАЙТЕ НОВ СТАРТ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ИНТЕРНЕТ КНИЖАРНИЦА!!!

 
KNIGI.bg Начало KNIGI.bg Каталог KNIGI.bg Разширено търсене KNIGI.bg За насKNIGI.bgУслугиKNIGI.bgКнижарнициKNIGI.bg Контакти
KNIGI.bg

Книги

Учебници и помагала

Разполагаме с неограничено количество учебници и учебни помагала на всички издателства
10 % отстъпка
Евтина доставка

Списания

Издателства

Автори

 
Булевард имоти
Facebook
MySpace
Twitter
KNIGI.bg

Тестови задачи по литература за самоподготовка, контрол и самоконтрол за 5. клас

KNIGI.bg
Тестови задачи по литература за самоподготовка, контрол и самоконтрол за 5. клас

ISBN: 978-954-18-0509-1
Автор: Мария Герджикова и Олга Попова
Издателство: Булвест 2000
Корици: Меки
Страници: 68
Формат:

Сборникът „Тестови задачи по литература за самоподготовка, контрол и самоконтрол“ съдържа 570 тестови задачи върху учебния материал по литература за 5. клас.

Те са предназначени преди всичко за самоподготовка на петокласниците, а не само за проверка, контрол и самоконтрол на знанията и уменията им. Всички видове въпроси и отговорите към тях дават възможност за повишаване на литературната компетентност чрез разширяване на знанията и преодоляване на пропуските.
Учебното помагало може да бъде успешно използвано както от ученици, така и от учители и родители.
Ако учениците се отнасят сериозно към подготовката си по литература, работят с търпение и желание, проявяват воля и трудолюбие, този сборник ще им позволи да се подготвят сами.
В сборника родителите ще намерят ръководство, което ще им покаже как конкретно могат да направляват децата си, когато учат. В него ще открият и допълнителна информация, която неизбежно им е необходима, ако не са специалисти филолози.

Сборникът с тестови задачи по литература за 5. клас предлага на учителите специалисти оригинални методически идеи за подготовка на уроците, за контрол и проверка на знанията и уменията на учениците.

Сборникът се състои от две книжни тела. Първото от тях съдържа тестове към всеки художествен текст от учебната програма и тестове върху теоретичния материал, предвиден за изучаване в 5. клас. Второто книжно тяло съдържа отговорите на всички тестови задачи. То е подвижно и това дава възможност, когато учителят иска, да използва тестовете за проверка и оценка в час, като изолира ползването на отговорите.

Предложените тестове са различни по съдържание и степен на трудност и са разделени в две групи. В първата група влизат по два теста (лесен и труден) с по 10 задачи към всеки художествен текст от учебната програма.

Втората група включва четири теста с общо 50 задачи върху теоретичния материал, предвиден за изучаване в 5. клас.

Първият вид тестове (лесни) се състоят от по-леки по трудност задачи, свързани със съдържанието, с героите, с темата, с идеята, с композицията и с художествените средства. Тези задачи са с посочени четири отговора, от които верният е само един.
Решаването им изисква преди всичко познаване на съдържанието на художествения текст, известни умения той да се наблюдава и тълкува и познаване на предвидените за изучаване литературни понятия и термини. Вторият вид тестове (трудни) включват задачи с по-висока степен на трудност.
Първите пет задачи са с посочени отговори. Решаването им изисква не само познаване на съдържанието, но и умение да се откриват причинно-следствени връзки, да се правят изводи, да се дават оценки. Задачите от шеста до десета включително са с отворен отговор. Учениците трябва сами да формулират твърдение в рамките на едно или няколко изречения. Правилното решаване на тези задачи изисква не само знания, но и умения за създаване на свързан текст.
Примерните отговори дават информация и учат петокласниците да създават свързан текст. Учителите трябва да имат предвид, че тези отговори са само примерни.
При оценяването им трябва да се отчита целенасочеността, точността и изчерпателността на отговора. За да се получи една обективна оценка на знанията и уменията на учениците, трябва да се изпълнят и двата теста – лесният и трудният. Задачите от втората група тестове (върху теоретичния материал) дават възможност за творчески решения съобразно целите и задачите на учителите.
Тези тестови задачи могат да намерят място при преговор и обобщение или да заменят някои от задачите с посочени отговори. За всяко вярно решение на задача с посочени отговори се присъжда 1 точка. За невярно решение – 0 точки. При изпълнението на задачите с отворен отговор се поставят от 0 до 3 точки в зависимост от постигнатата целенасоченост, изчерпателност и точност. Максималният брой точки за изпълнението на комбинацията от двата теста (лесен и труден) е 30.


Цена: 3,50 лв.  2,98 лв.
Тестови задачи по литература за самоподготовка, контрол и самоконтрол за 5. клас

Поръчай

KNIGI.bg

Брой:
Поръчай Поръчай

« Назад


KNIGI.bg

Вашата поръчка

Вашата поръчка0,00 лв.

Потребители

Интернет книжарница knigi.bg

ВРЕМЕННО ПРЕУСТАНОВЯВА РАБОТА

поради реорганизация и оптимизация на дейността!

Очаквайте ни отново на 01.03.2012 г.

Ние предлагаме отстъпки при покупка

до 30 лв.   - 15%
до 60 лв.   - 20%
над 60 лв. - 25%

Бързи поръчки:

.....................

email: info@knigi.bg

Доставка по куриер:

За София - 3 лв независимо от броя книги и теглото

За страната:
3,70 лв за 1-2 книги и тегло до 0,500 кг
4,30 лв за над 2 книги и тегло над 0,500 кг

Работно време:

Понеделник - Петък
9.00 - 18.00

Учебниците и учебните помагала, поръчани през сайта се продават с 10% остъпка

Разполагаме с неограничено количество книги на всички издателства с големи отстъпки и евтина доставка

Най-продавани

Книги с големи

отстъпки 50

и над 50 %

 
KNIGI.bg
    Начало   Кариери  Условия  Плащане  Доставка  Мисия  Правна информация  Конфиденциалност  Отказ от отговорност  Защита на личните данни   Връзки      
Copyright © 2009 - 2010 Интернет книжарница knigi.bg, Всички права запазени     Уеб дизайн