KNIGI.bg
Търси
Ново

ОЧАКВАЙТЕ НОВ СТАРТ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ИНТЕРНЕТ КНИЖАРНИЦА!!!

 
KNIGI.bg Начало KNIGI.bg Каталог KNIGI.bg Разширено търсене KNIGI.bg За насKNIGI.bgУслугиKNIGI.bgКнижарнициKNIGI.bg Контакти
KNIGI.bg

Книги

Учебници и помагала

Разполагаме с неограничено количество учебници и учебни помагала на всички издателства
10 % отстъпка
Евтина доставка

Списания

Издателства

Автори

 
Булевард имоти
Facebook
MySpace
Twitter
KNIGI.bg

Design Patterns (Шаблони за дизайн)

KNIGI.bg
Design Patterns (Шаблони за дизайн)

ISBN: 9546853526
Автор: Ерик Гама, Ричард Хелм, Ралф Джонсън
Издателство: СофтПрес
Корици: Мека корица
Страници: 464
Формат: 165х235

Една от тези книги, за които се казва кратко и ясно: „ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЧЕТИВО!” – Ник Грюман, Софтуерен проектант Тази книга е важна придобивка за използващите обектно-ориентирано програмиране дизайнери и разработчици! Опитвали ли сте се някога да опишете идея, за която няма конкретно име? Трудно е. Шаблони за дизайн организира и представя каталог на доказани шаблони за дизайн – за структуриране, за създаване и за манипулация на обекти. Но най-важното е, че книгата предоставя имена за тези шаблони и така дава възможност на програмистите да говорят с едни и същи термини. – Ребека Дж. Уърфс-Брок, Директор на отдела по Обектни технологии, Digitalk ...[Шаблони за дизайн] допринася с две важни неща. Първо, тя показва ролята, която шаблоните могат да играят в архитектурата на сложни системи. Второ, тя предоставя една много полезна отправна точка с набор от добре проектирани шаблони, които всеки практикуващ разработчик има възможност да приложи при разработката на своите специфични приложения. – от предговора, Грейди Бук, Главен архитект, Rational

Прилагайки богатия си опит в проектирането на обектно-ориентиран софтуер, четирима топ-дизайнери представят каталог с прости и ясни решения на често срещани проблеми при дизайна. Недокументирани досега, тези 23 шаблона позволяват на дизайнерите да създават по-гъвкави, елегантни решения, които могат да бъдат използвани многократно, без да се налага наново сами да „откриват топлата вода”.

Авторите започват с описание на това, какво са шаблоните и как могат да ви помогнат при дизайна на обектно-ориентиран софтуер. Следва систематичен списък на повтарящите се дизайни в обектно-ориентираните системи, включващ техните имена, приложение, оценка и категоризация. С това ръководство ще научите как тези важни шаблони се вместват в процеса на софтуерна разработка и как можете да ги използвате за най-ефективно разрешаване на собствените си проблеми в тази област.

За всеки шаблон са описани обстоятелствата, в които е приложим, кога може да бъде приложен, ако съществуват други ограничения в дизайна, както и следствията и недостатъците при използване на шаблона в по-голяма система. Всички шаблони са взети от реални системи и са базирани на примери от реалния свят. За всеки шаблон е показан и код, който демонстрира как да бъде имплементиран с обектно-ориентирани езици, като С++ или Smalltalk.

Авторите на книгата са световно признати експерти в областта на обектно-ориентирания софтуер. Д-р Ерик Гама е технически директор в Центъра по софтуерни технологии на Object Technology International в Цюрих, Швейцария. Д-р Ричард Хелм е член на Групата по практика на обектните технологии на IBM Consulting Group в Сидни, Австралия. Д-р Ралф Джонсън е член на Катедрата по компютърни науки на Университета на Илинойс в Урбана-Шампейн. Д-р Джон Влисидес извършва изследванията си в Изследователския център „Томас Дж. Уотсън” на IBM в Хауторн, Ню Йорк.

За редактора на българското издание:
Светослав Бонев e софтуерен инженер в екипа, разработващ Microsoft Visual Studio и е ветеран с над 15-годишен опит в областта на програмирането и софтуерното производство. Първият главен редактор на „СофтПрес” от основаването на издателството, със значителен принос в утвърждаването на съвременната компютърна терминология. Многократен победител в различни състезания по програмиране, през 1991 г. печели златен медал на Международната олимпиада по информатика в Атина.



Цена: 18,00 лв.  15,30 лв.
Design Patterns (Шаблони за дизайн)

Поръчай

KNIGI.bg

Брой:
Поръчай Поръчай

« Назад


KNIGI.bg

Вашата поръчка

Вашата поръчка0,00 лв.

Потребители

Интернет книжарница knigi.bg

ВРЕМЕННО ПРЕУСТАНОВЯВА РАБОТА

поради реорганизация и оптимизация на дейността!

Очаквайте ни отново на 01.03.2012 г.

Ние предлагаме отстъпки при покупка

до 30 лв.   - 15%
до 60 лв.   - 20%
над 60 лв. - 25%

Бързи поръчки:

.....................

email: info@knigi.bg

Доставка по куриер:

За София - 3 лв независимо от броя книги и теглото

За страната:
3,70 лв за 1-2 книги и тегло до 0,500 кг
4,30 лв за над 2 книги и тегло над 0,500 кг

Работно време:

Понеделник - Петък
9.00 - 18.00

Учебниците и учебните помагала, поръчани през сайта се продават с 10% остъпка

Разполагаме с неограничено количество книги на всички издателства с големи отстъпки и евтина доставка

Най-продавани

Книги с големи

отстъпки 50

и над 50 %

 
KNIGI.bg
    Начало   Кариери  Условия  Плащане  Доставка  Мисия  Правна информация  Конфиденциалност  Отказ от отговорност  Защита на личните данни   Връзки      
Copyright © 2009 - 2010 Интернет книжарница knigi.bg, Всички права запазени     Уеб дизайн