KNIGI.bg
Търси
Ново

ОЧАКВАЙТЕ НОВ СТАРТ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ИНТЕРНЕТ КНИЖАРНИЦА!!!

 
KNIGI.bg Начало KNIGI.bg Каталог KNIGI.bg Разширено търсене KNIGI.bg За насKNIGI.bgУслугиKNIGI.bgКнижарнициKNIGI.bg Контакти
KNIGI.bg

Книги

Учебници и помагала

Разполагаме с неограничено количество учебници и учебни помагала на всички издателства
10 % отстъпка
Евтина доставка

Списания

Издателства

Автори

 
Булевард имоти
Facebook
MySpace
Twitter
KNIGI.bg

Светлина върху пранаяма

KNIGI.bg
Светлина върху пранаяма

ISBN: 9789543214563
Автор: Б. К. С. Айенгар
Издателство: Изток - Запад
Корици: Твърди
Страници: 344
Формат:

Хиляди са публикуваните в света книги, посветени на характерните за хатха-йога статични пози (асани), докато солидните издания за йогическото изкуство на дишането (пранаяма) буквално се броят на пръсти.

Причината за това впечатляващо съотношение е проста - същинската пранаяма е нещо твърде различно от елементарните дихателни упражнения, обикновено включвани в общите практически ръководства. В този четвърти етап на Йога нещата вече стават пределно сериозни и малцина са тези, които притежават и знанията, и опита, и смелостта, позволяващи им да поемат отговорността да представят всичките 14 типа дихателни техники и схемите за постепенното им овладяване и практикуване. Б. К. С. Айенгар е приел предизвикателството и се е справил отлично с тази трудна задача в типичния за него стил - с изключителна прецизност и внимание дори към най-дребните и фини детайли. Много обстойно е разгледана дихателната система от гледна точка както на модерната анатомия, така и на древните йогически текстове, обсъдени са и важни специфични за предмета теми като надита и чакри, мудри и бандхи, биджа мантри. За сериозните практикуващи има подробно разписана 200-седмична програма, разделена на пет курса (подготвителен, начален, за средно напреднали, за напреднали и силно интензивен), със специално ударение върху трудностите и опасностите, които трябва да бъдат избягвани. Допълнително улеснение са 190-те снимки и около 20 графични илюстрации, многобройните справочни таблици и специализираният речник на термините.
Това превръща "Светлина върху пранаяма" (първото публикувано на български език пълно практическо ръководство за изкуството на йогическото дишане) в достойно допълнение и продължение на другата вече позната и оценена от българските читатели класическа книга на автора - "Светлина върху Йога".
Пранаяма дава възможност за постигане на крепко здраве и дълголетие, за контрол над емоциите, мислите, желанията и действията, за развиване на силна воля и способност за правилно преценяване. Това на свой ред води до стабилност, съсредоточеност и психическа уравновесеност - толкова необходими и липсващи качества в живота ни днес.


Цена: 20,99 лв.  17,84 лв.
Светлина върху пранаяма

Поръчай

KNIGI.bg

Брой:
Поръчай Поръчай

« Назад


KNIGI.bg

Вашата поръчка

Вашата поръчка0,00 лв.

Потребители

Интернет книжарница knigi.bg

ВРЕМЕННО ПРЕУСТАНОВЯВА РАБОТА

поради реорганизация и оптимизация на дейността!

Очаквайте ни отново на 01.03.2012 г.

Ние предлагаме отстъпки при покупка

до 30 лв.   - 15%
до 60 лв.   - 20%
над 60 лв. - 25%

Бързи поръчки:

.....................

email: info@knigi.bg

Доставка по куриер:

За София - 3 лв независимо от броя книги и теглото

За страната:
3,70 лв за 1-2 книги и тегло до 0,500 кг
4,30 лв за над 2 книги и тегло над 0,500 кг

Работно време:

Понеделник - Петък
9.00 - 18.00

Учебниците и учебните помагала, поръчани през сайта се продават с 10% остъпка

Разполагаме с неограничено количество книги на всички издателства с големи отстъпки и евтина доставка

Най-продавани

Книги с големи

отстъпки 50

и над 50 %

 
KNIGI.bg
    Начало   Кариери  Условия  Плащане  Доставка  Мисия  Правна информация  Конфиденциалност  Отказ от отговорност  Защита на личните данни   Връзки      
Copyright © 2009 - 2010 Интернет книжарница knigi.bg, Всички права запазени     Уеб дизайн