KNIGI.bg
Търси
Ново

ОЧАКВАЙТЕ НОВ СТАРТ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ИНТЕРНЕТ КНИЖАРНИЦА!!!

 
KNIGI.bg Начало KNIGI.bg Каталог KNIGI.bg Разширено търсене KNIGI.bg За насKNIGI.bgУслугиKNIGI.bgКнижарнициKNIGI.bg Контакти
KNIGI.bg

Книги

Учебници и помагала

Разполагаме с неограничено количество учебници и учебни помагала на всички издателства
10 % отстъпка
Евтина доставка

Списания

Издателства

Автори

 
Булевард имоти
Facebook
MySpace
Twitter
KNIGI.bg

ЕВРОПА континент с глобална мисия

KNIGI.bg
ЕВРОПА континент с глобална мисия

ISBN:
Автор: Хари Салман
Издателство: Кибеа
Корици: Твърда корица
Страници: 347
Формат:

Праисторически племена, сред които индоевропейците, полагат основите за новия континент Европа, който се ражда като дете на по-развития континент Азия. Търговските връзки с Левант създават импулси, довели до раждането на уникална нова култура на остров Крит преди около 4000 години. Тази европейска култура е проект, насочен към развитието на свободна личност и индивидуален разум, способен на самоанализ и морална преценка. Това е образователен проект с глобално значение, тъй като създава ново съзнание, което не е ограничено само до европейците, а представлява ново качество на човешкото съзнание.

Европейската култура достига зрялост, когато получава обединяващия импулс на християнството, формирало душата на Европа. То ражда идеята за братство, включващо цялото човечество, и отваря пътя към висшата ни същност. Племената започват да създават нации и из Европа се разпространяват нови образователни програми. След мистерийните школи на праисторическите общности и гръцките философски академии се създават нови центрове на знанието: монашеските и катедрални училища, средновековните университети, духовните кръгове и братства, ренесансовите академии и съвременните училища и университети. Променяйки съзнанието на европееца, те предлагат все нови и нови начини за реализиране на пълния потенциал на неговия интелект.
След края на Средновековието европейските държави оформят съвременния свят, но през ХХ век Съединените щати се превърнаха във водещата световна сила. За Европа това беше век на дълбока криза – “криза на средната възраст”, която тласна европейската култура в така нареченото “пътешествие до подземния свят”, известно от митологията. Ако използваме езика на психологията, можем да говорим за слизане в безсъзнателното, разкрило тъмните страни на европейската култура. Същевременно Европа ражда ново духовно съзнание, в което умът и сърцето постигат хармония, както показва работата на учени като К. Г. Юнг, Пиер Тейяр дьо Шарден и Иван Илич, политици като Даг Хамаршелд и Михаил Горбачов и духовни учители като австриеца Рудолф Щайнер, основоположник на антропософията, и българина Петър Дънов, създател на Бялото братство. Ако техните идеи бъдат осъществени, ролята на Европа в света напълно ще се промени и това ще бъде най-важната глава в биографията на Европа.


Цена: 85,00 лв.  72,25 лв.
ЕВРОПА континент с глобална мисия

Поръчай

KNIGI.bg

Брой:
Поръчай Поръчай

« Назад


KNIGI.bg

Вашата поръчка

Вашата поръчка0,00 лв.

Потребители

Интернет книжарница knigi.bg

ВРЕМЕННО ПРЕУСТАНОВЯВА РАБОТА

поради реорганизация и оптимизация на дейността!

Очаквайте ни отново на 01.03.2012 г.

Ние предлагаме отстъпки при покупка

до 30 лв.   - 15%
до 60 лв.   - 20%
над 60 лв. - 25%

Бързи поръчки:

.....................

email: info@knigi.bg

Доставка по куриер:

За София - 3 лв независимо от броя книги и теглото

За страната:
3,70 лв за 1-2 книги и тегло до 0,500 кг
4,30 лв за над 2 книги и тегло над 0,500 кг

Работно време:

Понеделник - Петък
9.00 - 18.00

Учебниците и учебните помагала, поръчани през сайта се продават с 10% остъпка

Разполагаме с неограничено количество книги на всички издателства с големи отстъпки и евтина доставка

Най-продавани

Книги с големи

отстъпки 50

и над 50 %

 
KNIGI.bg
    Начало   Кариери  Условия  Плащане  Доставка  Мисия  Правна информация  Конфиденциалност  Отказ от отговорност  Защита на личните данни   Връзки      
Copyright © 2009 - 2010 Интернет книжарница knigi.bg, Всички права запазени     Уеб дизайн