KNIGI.bg
Търси
Ново

ОЧАКВАЙТЕ НОВ СТАРТ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ИНТЕРНЕТ КНИЖАРНИЦА!!!

 
KNIGI.bg Начало KNIGI.bg Каталог KNIGI.bg Разширено търсене KNIGI.bg За насKNIGI.bgУслугиKNIGI.bgКнижарнициKNIGI.bg Контакти
KNIGI.bg

Книги

Учебници и помагала

Разполагаме с неограничено количество учебници и учебни помагала на всички издателства
10 % отстъпка
Евтина доставка

Списания

Издателства

Автори

 
Булевард имоти
Facebook
MySpace
Twitter
KNIGI.bg

Кодекс на мениджъра-войн

KNIGI.bg
Кодекс на мениджъра-войн

ISBN: 954-9964-42-6
Автор: Дон Шминке
Издателство: Класика и стил
Корици:
Страници: 120
Формат:

Четиридесет и седем ръководни принципа на древните самураи, използвани за реалния успех на лидерите на ХХI век. Преди малко повече от хиляда години група лидери въвеждат в практиката набор от организационни принципи за работа в условията на конкурентна среда. На практика тези лидери са японски самураи от IХ век, чийто строг кодекс на честта, известен под името “бушидо”, се оказва една от най-ефективните системи за ръководство в историята на човечеството. В книгата си Дон Шминке тълкува “Кодексът на самураите” за съвременните корпоративни бойци.

Преди малко повече от хиляда години група ръководители предприемат едно рисковано пътешествие. Те са решени да разработят комплекс от принципи, които ще ръководят тяхното поведение на лидери в обстановка на силна конкуренция. Базирайки се на тези принципи, те създават най-ефективната система за мениджмънт в историята на човечеството, която им служи добре в продължение на цели седемстотин години. А според някои твърдения въпросната система е в основата и на днешното им господство над света. В тази книга се разказва за откритията на тези хора.
Принципите, залегнали между тези страници, са родени от една цивилизация, която е прилагала конкурентната стратегия в доста по-широки мащаби от повечето съвременни компании. Но как са го правили тогавашните хора? Какво можем да научим от тях? Пътешествието им, което трае седемстотин години, започва от Япония през IХ век, когато провинциалните управници, мениджъри и поземлени собственици създават въоръжени формирования за защита на своите интереси. Мощта на тези отбранителни групировки нараства значително, когато военните, политически и икономически сили се обединяват и раждат една феодална система, която се бори да придобие собственост – първият и основен пазар по онова време. Това е времето на самураите – една особена класа професионални войни, която се ръководи от строг кодекс на честта, известен като „Бушидо“ (в превод „Боен кодекс“ – Бел. пр.). В тези организации шогунът изпълнява ролята на управник с регулативни функции, недвижимата собственост е пазарът, а главните изпълнителни директори са феодалните барони, наречени „даймийо“. Ролята на мениджъри се поема от самураите. Те управляват организациите на даймийо според корпоративната стратегия, заложена в „Изкуството на войната“ – по една случайност същата, която се опитваме да използваме и в наши дни.


Цена: 10,00 лв.  8,50 лв.
Кодекс на мениджъра-войн

Поръчай

KNIGI.bg

Брой:
Поръчай Поръчай

« Назад


KNIGI.bg

Вашата поръчка

Вашата поръчка0,00 лв.

Потребители

Интернет книжарница knigi.bg

ВРЕМЕННО ПРЕУСТАНОВЯВА РАБОТА

поради реорганизация и оптимизация на дейността!

Очаквайте ни отново на 01.03.2012 г.

Ние предлагаме отстъпки при покупка

до 30 лв.   - 15%
до 60 лв.   - 20%
над 60 лв. - 25%

Бързи поръчки:

.....................

email: info@knigi.bg

Доставка по куриер:

За София - 3 лв независимо от броя книги и теглото

За страната:
3,70 лв за 1-2 книги и тегло до 0,500 кг
4,30 лв за над 2 книги и тегло над 0,500 кг

Работно време:

Понеделник - Петък
9.00 - 18.00

Учебниците и учебните помагала, поръчани през сайта се продават с 10% остъпка

Разполагаме с неограничено количество книги на всички издателства с големи отстъпки и евтина доставка

Най-продавани

Книги с големи

отстъпки 50

и над 50 %

 
KNIGI.bg
    Начало   Кариери  Условия  Плащане  Доставка  Мисия  Правна информация  Конфиденциалност  Отказ от отговорност  Защита на личните данни   Връзки      
Copyright © 2009 - 2010 Интернет книжарница knigi.bg, Всички права запазени     Уеб дизайн