KNIGI.bg
Търси
Ново

ОЧАКВАЙТЕ НОВ СТАРТ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ИНТЕРНЕТ КНИЖАРНИЦА!!!

 
KNIGI.bg Начало KNIGI.bg Каталог KNIGI.bg Разширено търсене KNIGI.bg За насKNIGI.bgУслугиKNIGI.bgКнижарнициKNIGI.bg Контакти
KNIGI.bg

Книги

Учебници и помагала

Разполагаме с неограничено количество учебници и учебни помагала на всички издателства
10 % отстъпка
Евтина доставка

Списания

Издателства

Автори

 
Булевард имоти
Facebook
MySpace
Twitter
KNIGI.bg

Конкурентното предимство на нациите

KNIGI.bg
Конкурентното предимство на нациите

ISBN: 954-9964-72-8
Автор: Майкъл Е. Портър
Издателство: Класика и стил
Корици:
Страници: 974
Формат:

Независимо дали са преуспяващи или затънали в бедност, нациите, държавите и регионите по целия свят търсят вариант да се справят. Майкъл Портър, професор в Harvard Business School и автор на индекса за измерване на конкурентоспособността на бизнеса в световен мащаб, предлага системна и действена рамка за разбиране на конкурентоспособността и възможности тя да се повиши. Книгата предлага начин за прехвърляне на мост над пропастта между бизнеса и правителството във всяка страна и е предназначена за практиците в управлението и бизнеса.

“В модерната глобална икономика благосъстоянието е избор на нацията. Конкурентоспособността вече е присъща не само на онези нации, които разполагат с благоприятно наследство. Страните избират просперитет, ако организират политиката, законите и институциите си въз основа на производителността. Нациите избират благосъстоянието, ако например развиват способностите на своите граждани и инвестират в типовете специализирана инфраструктура, която позволява търговията да е ефикасна. Страните избират бедността или ограничават богатството си, ако допускат политиката им да подкопава производителността на бизнеса. Ограничават богатството си, ако уменията са запазени само за малцина. Ограничават богатството си, когато успехът в бизнеса се осигурява чрез семейни връзки или отстъпки от страна на правителството, а не благодарение на производителността. Войната или неефективното управление могат да отклонят нацията от просперитета...”
В "Конкурентното предимство на нациите" Майкъл Портър защитава необходимостта от нови, конструктивни и действени роли на правителството и бизнеса в преследването на конкурентоспособност и благосъстояние. Правителството трябва да се стреми да подобрява бизнес средата. Необходим е непрекъснат диалог, за да се отстранят пречките, да се намалят ненужните бизнес разходи и да се създадат подходящи вложения, информационни бази и инфраструктура. Напрежението, недоверието и патернализмът, които характеризират взаимоотношенията в редица страни, са непродуктивни.
Авторът е озаглавил книгата си така, за да подчертае изключително важното разграничение между своята по-широка концепция за конкурентното предимство като източник на богатства и идеята за сравнителното предимство, която отдавна доминира в схващането за международната конкуренция. Той твърди, че сами по себе си факторните вложения ­ труд, природни ресурси и финансов капитал ­ стават все по-маловажни в непрекъснато глобализиращата се икономика.


Цена: 45,00 лв.  38,25 лв.
Конкурентното предимство на нациите

Поръчай

KNIGI.bg

Брой:
Поръчай Поръчай

« Назад


KNIGI.bg

Вашата поръчка

Вашата поръчка0,00 лв.

Потребители

Интернет книжарница knigi.bg

ВРЕМЕННО ПРЕУСТАНОВЯВА РАБОТА

поради реорганизация и оптимизация на дейността!

Очаквайте ни отново на 01.03.2012 г.

Ние предлагаме отстъпки при покупка

до 30 лв.   - 15%
до 60 лв.   - 20%
над 60 лв. - 25%

Бързи поръчки:

.....................

email: info@knigi.bg

Доставка по куриер:

За София - 3 лв независимо от броя книги и теглото

За страната:
3,70 лв за 1-2 книги и тегло до 0,500 кг
4,30 лв за над 2 книги и тегло над 0,500 кг

Работно време:

Понеделник - Петък
9.00 - 18.00

Учебниците и учебните помагала, поръчани през сайта се продават с 10% остъпка

Разполагаме с неограничено количество книги на всички издателства с големи отстъпки и евтина доставка

Най-продавани

Книги с големи

отстъпки 50

и над 50 %

 
KNIGI.bg
    Начало   Кариери  Условия  Плащане  Доставка  Мисия  Правна информация  Конфиденциалност  Отказ от отговорност  Защита на личните данни   Връзки      
Copyright © 2009 - 2010 Интернет книжарница knigi.bg, Всички права запазени     Уеб дизайн