KNIGI.bg
Търси
Ново

ОЧАКВАЙТЕ НОВ СТАРТ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ИНТЕРНЕТ КНИЖАРНИЦА!!!

 
KNIGI.bg Начало KNIGI.bg Каталог KNIGI.bg Разширено търсене KNIGI.bg За насKNIGI.bgУслугиKNIGI.bgКнижарнициKNIGI.bg Контакти
KNIGI.bg

Книги

Учебници и помагала

Разполагаме с неограничено количество учебници и учебни помагала на всички издателства
10 % отстъпка
Евтина доставка

Списания

Издателства

Автори

 
Булевард имоти
Facebook
MySpace
Twitter
KNIGI.bg

Пари и власт Историята на бизнеса

KNIGI.bg
Пари и власт Историята на бизнеса

ISBN: 954-9964-24-8
Автор: Хауърд Мийнс
Издателство: Класика и стил
Корици:
Страници: 302
Формат:

ТАМ, КЪДЕТО ИМА АЛЧНОСТ И АМБИЦИИ... ЩЕ ОТКРИЕТЕ ПАРИТЕ И ВЛАСТТА. От средновековните пътища и маршрути на подправките към улиците, превърнали се в място за амбулантна търговия... От испанския кралски двор, съсипан от погрешни икономически амбиции, към първоначалното натрупване на капитала в Америка и раждането на първите поточни линии... От раждането на Уолстрийт до разтърсващите моменти в историята на телевизията и игралното кино...

Проследявайки произхода на търговията, банковото дело, промишлеността и деловите контакти от Изток на Запад, тази вдъхновяваща книга пренася читателя до най-оживените делови центрове в историята на човечеството.
В дългия ход на историята бизнесът е стар колкото човека, но едновременно с това и нещо съвсем ново. Финикийците са били известни като добри търговци. Някъде към 1500 г. пр.н.е. китайците създали изтънчен пазар за луксозни стоки, най-вече коприна, скъпоценни камъни и седеф. Сарафите са първите банкери, описани още в Библията. Те вършат мръсната, но необходима работа за стабилизация на парите като платежно средство на различните култури.
Гърците, египтяните и абисинците също са известни с деловите си качества - те се занимават с бизнес дори тогава, когато биха искали да го избягват. Ние, хората, изглежда сме програмирани да правим сделки - да редуваме риска и наградата при преследването на печалбата. Ако имаше начин да надникнем далеч назад, към неописаната история на тази планета, без съмнение щяхме да открием примери как пещерните хора трупат в запас копия с каменни върхове, които в подходящо време ще разменят срещу зъб на мамут или кожата на бенгалски тигър.
Но бизнесът с главно Б - тоест, бизнесът като система на социално-икономическа организация, се развива едва през последните десет века от човешката история, като силен тласък получава в края на посочения период.
Днес бизнесът движи света и го прави от всички континенти. Глобалната мрежа от корпорации, фондови борси, банки и промишленост носи невиждани богатства на човечеството. Разбира се, бедността не е победена. Нещастието под формата на болести и глад все още се разпространява прекалено бързо по света. Става така, че на места околната среда е застрашена от прекалената жажда за експанзия на бизнеса, за който става въпрос.


Цена: 14,50 лв.  12,33 лв.
Пари и власт Историята на бизнеса

Поръчай

KNIGI.bg

Брой:
Поръчай Поръчай

« Назад


KNIGI.bg

Вашата поръчка

Вашата поръчка0,00 лв.

Потребители

Интернет книжарница knigi.bg

ВРЕМЕННО ПРЕУСТАНОВЯВА РАБОТА

поради реорганизация и оптимизация на дейността!

Очаквайте ни отново на 01.03.2012 г.

Ние предлагаме отстъпки при покупка

до 30 лв.   - 15%
до 60 лв.   - 20%
над 60 лв. - 25%

Бързи поръчки:

.....................

email: info@knigi.bg

Доставка по куриер:

За София - 3 лв независимо от броя книги и теглото

За страната:
3,70 лв за 1-2 книги и тегло до 0,500 кг
4,30 лв за над 2 книги и тегло над 0,500 кг

Работно време:

Понеделник - Петък
9.00 - 18.00

Учебниците и учебните помагала, поръчани през сайта се продават с 10% остъпка

Разполагаме с неограничено количество книги на всички издателства с големи отстъпки и евтина доставка

Най-продавани

Книги с големи

отстъпки 50

и над 50 %

 
KNIGI.bg
    Начало   Кариери  Условия  Плащане  Доставка  Мисия  Правна информация  Конфиденциалност  Отказ от отговорност  Защита на личните данни   Връзки      
Copyright © 2009 - 2010 Интернет книжарница knigi.bg, Всички права запазени     Уеб дизайн