KNIGI.bg
Търси
Ново

ОЧАКВАЙТЕ НОВ СТАРТ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ИНТЕРНЕТ КНИЖАРНИЦА!!!

 
KNIGI.bg Начало KNIGI.bg Каталог KNIGI.bg Разширено търсене KNIGI.bg За насKNIGI.bgУслугиKNIGI.bgКнижарнициKNIGI.bg Контакти
KNIGI.bg

Книги

Учебници и помагала

Разполагаме с неограничено количество учебници и учебни помагала на всички издателства
10 % отстъпка
Евтина доставка

Списания

Издателства

Автори

 
Булевард имоти
Facebook
MySpace
Twitter
KNIGI.bg

Гулаг: лагерите на смъртта

KNIGI.bg
Гулаг: лагерите на смъртта

ISBN: 9546076694
Автор: Ан Епълбаум
Издателство: Лик
Корици: Мека корица
Страници: 728
Формат:

Потресаваща книга! Един от най-великите исторически епоси на нашето време! Творба-паметник на милионите жертви на чудовищен държавен геноцид! Пулицър за 2004 г.! Незабавно преведена на повече от 20 езика!

Гулаг, тази огромна мрежа от съветски концентрационни лагери, е била система за държавна репресивна политика, надмината само от Холокоста. ГУЛАГ става известен на света през 1972 г. С публикуването на ,,Архипелагът Гулаг” на Ал. Солженицин. След разпадането на Съветския Съюз са публикувани множество спомени и изследвания за Главное управление лагерей /съкр.ГУЛАГ/, но книгата на Ан Епълбаум е първата напълно документална история на съветските трудови лагери от възникването им след Руската революция до разпадането им в годините на гласността.
През 1929 г. Сталин решава да развие лагерната система, използвайки принудителен труд, за да тласне напред съветската индустриализация и да експлоатира природните ресурси на слабо населените северни райони на страната. Арестувани и съдени по чудовищно абсурдни обвинения, в лагерите са изпратени политически неудобни, закъсняли за работа, съпруги на осъдени, осиротели и безпризорни деца, селяни, обвинени в кулачество, ,,вредители” и ,,шпиони”… Терорът е бил поголовен и нелогичен. Изпращани са с вагони, където при нечовешки условия, без да могат да помръднат, са умирали по пътя от жажда и болести, майки на невръстни бебета са се самоубивали от отчаяние и безизходица.
Книгата е изпълнена със смразяващи разкази на преминали през лагерите и оцелели. ГУЛАГ е бил държава в държавата, отделна цивилизация със свои закони, обичаи, литература, фолклор, жаргон и морал. Тема след тема, Ан Епълбаум разкрива всекидневието в тази страна на ужаса: как затворниците са работили, как са се хранили, как са живеели, натъпкани в бараки, заедно със закоравели криминални престъпници, как са оцелявали, как са умирали.
До смъртта на Сталин през 1953 г. около 18 милиона души минават през лагерите, от тях приблизително 4,5 милиона никога не се връщат.
,,ГУЛАГ” беше незабавно призната за епохална творба в областта на съветската история. С изключителна морална сила авторката разкрива не само ужаса на тези принудително-трудови лагери, но и шокиращата глобална амнезия спрямо милионите, загинали в тях.
,,Съчетавайки педантичното изследване с множество разкази на оцелели, ,,ГУЛАГ” осветлява мрачния свят, в който милиони умират при неописуеми условия. Всеки, който се чуди защо сме водили Студената война, ще намери отговора.”
Хенри А. Кисинджър, бивш държавен секретар на САЩ

,,Сега, когато ХХ век се превръща в история с всичките си ужасни престъпления и високи идеали, войни и съдебни процеси, лъжи и откровения, продължава да ни гложди усещането за останалия там неизпълнен дълг – като неплатено задължение или мъртвец, когото не предаваме на земята. Името на призрака е Гулаг – и тази книга, изчерпателно изследване на тема, която повечето хора се опитват да забравят, е първият опит за екзорцизъм.”
Владимир Буковски, бивш съветски дисидент

,,Монументална творба, която вечно ще стои като паметник на безбройните жертви на Гулаг и като позор на всички онези, които го отричаха.”
Збигнев Бжежински, национален съветник по сигурността на президента Джими Картър


АН ЕПЪЛБАУМ е член на редакционния съвет на ,,Вашингтон Поуст”, където води своя рубрика. Завършила е Йейл, работила е в института ,,Маршал” и е била чуждестранен редактор и заместник-редактор на ,,Спектейтър” (Лондон), кореспондент на ,,Икономист” във Варшава. Освен това тя има седмична рубрика за външна политика в списание ,,Слейт”. Нейни публикации са печатани във ,,Форин Афеърс”, ,,Уолстрийт Джърнъл”, ,,Ню Йорк Ревю ъф Буукс” и други издания. Живее във Вашингтон със съпруга си и двете си деца.

,,Гулаг” на Ан Епълбаум е първото съвременно научно изследване на основната терористична институция на съветския режим. Книгата е забележителна не само с щателното проучване на източниците, много от които неизвестни до момента, но също и с човечното отношение към жертвите на тази напълно безчовечна институция.”
Ричард Пайпс, професор по история, Емеритус, Харвардския университет


Цена: 19,00 лв.  16,15 лв.
Гулаг: лагерите на смъртта

Поръчай

KNIGI.bg

Брой:
Поръчай Поръчай

« Назад


KNIGI.bg

Вашата поръчка

Вашата поръчка0,00 лв.

Потребители

Интернет книжарница knigi.bg

ВРЕМЕННО ПРЕУСТАНОВЯВА РАБОТА

поради реорганизация и оптимизация на дейността!

Очаквайте ни отново на 01.03.2012 г.

Ние предлагаме отстъпки при покупка

до 30 лв.   - 15%
до 60 лв.   - 20%
над 60 лв. - 25%

Бързи поръчки:

.....................

email: info@knigi.bg

Доставка по куриер:

За София - 3 лв независимо от броя книги и теглото

За страната:
3,70 лв за 1-2 книги и тегло до 0,500 кг
4,30 лв за над 2 книги и тегло над 0,500 кг

Работно време:

Понеделник - Петък
9.00 - 18.00

Учебниците и учебните помагала, поръчани през сайта се продават с 10% остъпка

Разполагаме с неограничено количество книги на всички издателства с големи отстъпки и евтина доставка

Най-продавани

Книги с големи

отстъпки 50

и над 50 %

 
KNIGI.bg
    Начало   Кариери  Условия  Плащане  Доставка  Мисия  Правна информация  Конфиденциалност  Отказ от отговорност  Защита на личните данни   Връзки      
Copyright © 2009 - 2010 Интернет книжарница knigi.bg, Всички права запазени     Уеб дизайн